Το Cortiletto

Στεγάζεται σε ένα αναπαλαιωμένο υπερσύγχρονο κτίριο στην καρδιά της Παλιάς Πόλης του Ρεθύμνου, το οποίο αποτελεί δείγμα κατοικίας της ύστερης Ενετοκρατίας (τέλη 16ου - αρχές 17ου αι.). Την περίοδο αυτή το κρητικό παραδοσιακό σπίτι χαρακτηρίζεται από αυστηρότητα και λιτότητα στην εξωτερική του μορφή, είναι πέτρινο, έχει συνήθως εσωτερική αυλή και περιλαμβάνει «κατώγι» δηλ. ισόγειο, στο οποίο βρίσκονται οι βοηθητικοί χώροι και «ανώγι» δηλ. όροφο, στο οποίο βρίσκονται τα δωμάτια της οικογένειας.

Το Cortiletto στη διάρκεια του χρόνου υπέστη πολλές παρεμβάσεις και έγινε προσπάθεια από τους σημερινούς ιδιοκτήτες να διασωθούν, όλα εκείνα τα στοιχεία που καταδεικνύουν το ενετικό - οθωμανικό και μπολιασμένο από την κρητική παράδοση παρελθόν του. Σήμερα αποτελείται από δύο διώροφα κτίρια επιφάνειας 230 τ.μ. και μία πλακόστρωτη εσωτερική αυλή με πισίνα - jacuzzi.

Ο ξενώνας βρίσκεται σε έναν από τους πιο ήσυχους και ασφαλείς δρόμους της Π.Π. επιτρέποντας στους επισκέπτες να περιηγηθούν στα δαιδαλώδη δρομάκια με τις ενετικές και οθωμανικές κατοικίες, τα μαγαζιά, τις εκκλησίες, τις πλατείες και τα πλατώματα, αλλά και σε πλήθος μνημείων που είναι διάσπαρτα τόσο σε κεντρικά σημεία, όσο και στα στενά του ιστορικού κέντρου.

Απέχει μόλις πέντε λεπτά τόσο από τα αξιοθέατα της Παλιάς Πόλης όσο και από τη Νέα Πόλη καθώς και από το Δημοτικό Κήπο, την Κεντρική αγορά, την Αστυνομία, το Νοσοκομείο και το κεντρικό σταθμό λεωφορείων. Τέλος, το Cortiletto απέχει μόλις ένα χιλιόμετρο από την παραλία του Ρεθύμνου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ